Další produkty z kategorie TRVANLIVÉ POTRAVINY
Bio kokosový cukr se získává výhradně z nektaru poupat květů kokosových palem. Květ se nařízne a získaný nektar se sbírá do nádob. Odpařování, zahušťováním a krystalizací získaného nektaru vznikne kokosový cukr. Na rozdíl od stolního rafinovaného cukru obsahuje bio kokosový cukr minerály, zejména draslík, hořčík, zinek a železo. Je také přirozeným zdrojem vitaminů skupiny B a aminokyselin. Má na cukr poměrně vysoký podíl vlákniny (přes 6%). Sladivost je 1:1 v porovnání s třtinovým cukrem.
Složení: bio kokosový cukr přírodní, nerafinovaný
NUTRIČNÍ INFORMACE
(ve 100 g výrobku)
Energetická hodnota 1613 kJ/384 kcal
Tuky 0,6 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g
Sacharidy 94,0 g, z toho cukry 83,0 g
Vláknina 6,1
Bílkoviny 0,40 g
Sůl 0,6 g