Klíčky brokolice jsou nejlepší v kombinaci se sýrem. Hodí se jak při vaření teplých i studených pokrmů.
Nejcennějším složkou brokolice je sulforafan, což je skvělý antioxidant. V čerstvých klíčcích najdete tuto látku až 200krát vyšší než v samotné brokolici.
Jsou hodnotným zdrojem živin, vitamínů A, C, B1, B2 a minerálů jako je: vápník, železo, fosfor, hořčík.
Jsou blahodárné pro náš organismus, napomáhají k správné funkci těla.
Přidávají se do polévek, pomazánek, salátů, na těstoviny, pečivo a jsou ke konzumaci i v syrovém stavu.
V nejlepším případě si pořídíme BIOMISKU na klíčení. V níž se vše děje. Doba namáčení semínek se pohybuje okolo 8-12 hodinami a klíčení mezi 4-6 dny. Ideální teplota je pro ně cca 20°C. Sklízí se při velikosti 2,5-5 cm. Před konzumací se musí klíčky opláchnout. Semena jsou vypěstována bez použití chemických prostředků a umělých hnojiv, v souladu s normami EU
Balení: 10 g
Expirace: minimálně 1 rok od zakoupení
Země původu: EU