Další produkty z kategorie Ořechy
Kokosový cukr se získává v Indonésii a na Filipínách ručním sběrem nektaru z květů kokosových palem. Nejen, že je velmi chutný, také je nutričně bohatý. Jedna z jeho hlavních výhod je, že je vhodný i pro diabetiky, jelikož příliš nezvyšuje hladinu cukru. Kokosový cukr je také vhodné sladidlo při redukčních dietách. Díky obsahu nebiotické vlákniny inulínu má schopnost zpomalit vstřebávání cukru do organismu. Je významným zdrojem vitamínů skupiny B a obsahuje minerály Mg, K, Zn, Fe, Mn. Pokud sladíte kokosovým cukrem v rámci redukční diety, Vaše tělo především ocení přítomnost hořčíku, který posiluje trávení a uvolňuje svalové napětí.
Nutriční hodnoty na 100 g: | |
Energetická hodnota | 1640 kJ/385 kcal |
Bílkoviny | 1,9 g |
Tuky | 0,1 g |
Nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 92,4 g |
Z toho cukry | 87 g |
Vláknina | 1,7 g |
Sůl | 0,43 g |